Thursday, December 30, 2010

yeahhh.. esok cuti umum

yeahh..akhirnye Piala Suzuki AFF 2010 berjaya dibawa balik oleh skuad harimau... yeahh saye bangga jadi org malaysia.. :) 


credit to google

waktu siaran bola tu berlangsung aku tak tengok pon.. aku bukanlah jenis pempuan yang sangat2 gilakan bola.. mase tu aku kat luar sebab nk carik barang2 ckit.. kiri kanan jalan penuh.. kete paking berdouble2.. aku pon tnye kat mr F.. kenapa ramai2 sgt kete nih..?? (dengan muke yg sgt innocent.. :P ) mr F pon dgn slumber menjawab.. "tah la..diorg g mkn2 kot.. kan kat depan tu kedai mamak NZ..(kedai mamak yg sgt glamer kat area umah aku)... aku pon diam je la dgr die ckp..


tbe2 mase kitorang lalu kat kedai mamak tu.. ade berdas2 bunge api diletupkan.. ala2 malam new year gitu.. skali mr F pon ckp.. "laaa mlm ni bolaaaa laa"...huh nasib baik la mr F tu bukan la jenis yg addicted kat bola... boleh la aku ajak die g carik brg.. mmg gile ramai org mlm td.. semua kedai mkn penuh org.. tv kecik pon jd laaa jnji kedai tu pasang bola... mmg gile ramai sampai berdiri2 kat kedai makan tu.. ade yg smpai duduk kat atas kete sebab kusi meja kat kedai dah penuh...


eh2 aku dgr kat radio.. esok perdana menteri bg kite CUTI UMUM yerk?? betulkah?? betulkahh?? kite kene cuti kan?kan?kan?? kalau xcuti nnt PM kecewe sbb kite xdengar ckp die kan?? errr tapi kalau jenis cuti dibekukan camne yerk boss??? sob..sob.... :(

Monday, December 27, 2010

alone..

lagi 3,4 ari lg kite akan mengakhiri tahun 2010.. dan itu juga bermakna aku akan bertukar status.. insyaAllah.. kalau orang lain dlm 3,4 ari ni la mase yang sangat2 bz.. tapi aku?? tbe2 je aku dpt sindrom M.. malas.. dan xdek mud nk wat ape2 pon..


balik2 keje je trus aku duduk dalam bilik mengadap laptop.. ape yg aku wat??aku pon xtau ape yg aku wat,. tau2 tangan2 aku dah penat.. mate pon dah mengantuk.. mud lg la xdek nk mengadap family aku.. aku sendiri xtau knp.. mr F?? ermm lagi la.. aku jd mls nk msg/kol die.. kalau kol/msg mst jd gado..

kenapa?? kenapa??? **tbe2 rase diri sgt kerdil.... (-.-)"

Friday, December 24, 2010

makcik takdek duit

taktik menipu skang macam2 kan?? latest yang aku tau pasal sms yg menyamar jd 'ayah' atau 'pakcik' kononnye kat balai polis sebab ade kes kat balai polis dan mintak topup..

credit to pakcik gugellll

semalam mase aku otw balik dr keje... aku hampir2 ditipu.. nasib baik aku tak layan makcik tu.. tempat kejadian  kat atas jejantas berdekatan opis aku.. seorang makcik lingkungan umur 40lebih datang kat aku sambil buat muke serabut.. die tanye kat aku.. "dik...mane BSN dik?" aku pon dengan baik ati(cewah baik ati tu).. memikirkan mane BSN yg terdekat.. aku rase area2 opis aku tu memang takdek BSN.. then die ckp "kad ATM makcik kene ragut td..".. bile aku dengar ayat die tu aku trus je blah... kesian? memang tak dek langsung okay perasaan tu kat makcik tu.. kejam?? ohh ini takdek kene mengene dengan perasaan kejam.. sebab ayat itu mengingatkan aku kepadaa....

-
-
-
-
-
-
-
tahun kejadian : 2009
waktu kejadian : petang waktu orang ramai balik keje..

mase aku tengah tunggu akak aku nk balik keje skali, datang sorang makcik tue kat aku.. "dik, tolong makcik dik.. makcik kene ragut td.. beg duit makcik kene ragut.. makcik takdek duit nak balik.. nak cucuk kat bank pon kad bank BSN makcik kene ragut skali.." aku ni kesian plak dengar.. aku pon bukak la beg duit aku.. mase tu aku baru je start keje.. duit pon takdek sgt.. bile aku bukak2 je beg duit aku (mase tu bukan beg duit yang mengandungi duit2 n kad2 bank aku.. yg aku bukak hanyalah beg duit kecik a.k.a beg hp).. aku cakap kat die.. "saye takdek duit makcik.. ni je duit yg saye ade..." mase tu dlm beg aku ade dalam RM3++ termasuk duist syiling(duit lebih aku lunch)... makcik tu cakap "boleh la".. aku pon bg la yg Rm3 tu (semua duit kertas aku bg kat die).. tibe2 die cakap "duit2 syiling tu bagi la skali.." eh2 makcik ni org bg betis nk paha plak.. huh... mase tu baru aku tersedar aku tertipu... nasib baik mase tu aku bukak beg duit kecik je.. so die ingt tu je la duit yang aku ade.. kalau aku bukak beg duit sebenar aku??? mau die mintak semua rasanya.. 

then semalam penghujung 2010..aku hampir ditipu oleh makcik yg same... dan taktik yg same..menggunakan ayat yang same... tp musykil gak aku.. kenapa la makcik tu penat2 nak ulang ayat yang same.. kenapa la die tak rakam je ayat die tu then bile jumpe orang je play la balik ayat rakaman die tu.. huh!!.. maaf makcik.. saye masih ingt lg rupe dan taktik makcik..... kepada semua.. hati2 skang nih macam2 taktik menipu... 

Wednesday, December 22, 2010

pomander ball

last week aku dan Mr. F pegi jalan2 kat jalan masjid india sebab nk carik brg2 ckit.. permohonan untuk pergi ke sana pada mulanya ditolak oleh mr F bile aku ckp nak pegi naik kete.. tak nak pegi naik tren(padahal tren tu sekangkang kera je dr umah aku)..die tak nak naik kete sebab die ckp sangat jem dan susah nak carik paking.. tapi akhirnya aku berjaya jugakkk memujuknye.. yeahhhh....


tujuan utama pegi situ sebab nak carik barang2 nak buat pomander ball.. tau x pomander ball tu ape? ala yg bulat2 mcm bola tu...ni gmbrnye... selalu org pkai utk wedding atau gntg2 kat umah..

credit picca to miss gugel..

orang ckp bola2 api ni boleh dibeli dr kedai sinyin kat dlm semua house.. so aku pon trus la kesane.. agak ramai orang la di situ.. bile carik2 tinggal bola sederhana je.. tp aku rembat la jugak beberape bijik.. tp agak kecewe dgn layanan SA kat sini sbb agak dingin pada tetamu.. tanya pon.. jawab sepatah 2 patah je.. rase mcm nk patah2 kan je tulang die tu.. huh.. lpas bayar2 trus blah sebab ati dah mule mendidih kat situ.. 

then trus pegi kedai syarikat reben sebab nk beli bungenye pulak... 1 pek RM15.90 tapi dpt RM15 je.. 1 pek ade 144 kuntum bunge.. consider cukup kot.. try wat dulu.. kalau xckup harus la memujuk Mr. F kesane lg.. 
kat kedai ni layanan ok.. die tlg kite ape yg kite xtau psl bunge tu.. beri pendapat n mcm2 lg.. bile time nk byr tu, cashier tu bising2 kat SA yg layan aku tu die ckp mane boleh bg Rm15.. huh.. **how dare u ckp mcm tu depan customer.. kang customer larik padan mukeee**.. tp SA tu ckp "akak ni dah selalu dtg sini.. boleh la bg".. hahaha SA tu tipu okk... ni 1st time aku g kedai tu... tp aku suke gak sebab dpt gak kurang 90sen.. 

then trus balik umah sebab xsabar2 nk wat... baru siap 4 bijik..tu pon dah sakit2 badan.. huhu.. xpe2wat ckit2.. pom2 ball ni aku nk bg kat my besties nnt on my day.. gmbr xleh nk upload sbb nnt xsuprise la nk bg kat my besties..lpas that day baru leh upload yek..

p/s: cik FM is counting the days... **wink3**
amal n imah.. dtg tau.. dah wat spesel tuk korang.. :)

Tuesday, December 14, 2010

hidup umpama naik bas

hidup umpama satu perjalanan menaiki bas.. ada kalanya kita bernasib baik dan dapat duduk.. ada kalanya kurang bernasib baik sebab terpaksa berdiri dan berhimpit2 dengan mat2 bangla yang bau perfume nya sangat la menusuk lobang idungku dan hampir menyebabkan aku muntah ijau.. erkkkk....

kalau kita menghadapi kesusahan/kesedihan.. ingtlah semua itu tidak akan berpanjangan.. sebab....... sekarang aku sangat happy... result aku sem ini alhamdulillah much much better compare last sem..  n ade beberape perkara yang buat aku happy lately(syhhh...hal ini terpaksa dirahsiakan).. terasa bagai di awang-awangan.. ngeee~~~.. :P

kalau dulu aku selalu kene berdiri (merujuk kpd entry ini) bile naik bas.. kali ini aku dapat duduk.. yeehaaa... ;)

Friday, December 3, 2010

encik.. tolong tunjukkan saye jalan... saye sesat





encik2.. boleh tunjukkan saye tak.. arah mane jalan kebahagiaan? jalan kegembiraan? 
saye asik tersesat je laa.. asik jumpe jalan yang tidak menggembirakan... ubuntu .. i buntu  dah nih.. huhu...


 ‎:: find something u truly love to do with your life.only then will u be truly happy ::

kalau kita rasa kita dah tak gembira buat sesuatu.. tinggalkan dan carik la mnde yang leh buat kita gembira...buat ape kita terus buat mnde yang kita tak gembira??? 

Saturday, November 13, 2010

emel yang mengecewakan.. hopeless...



tak semua yang kita harapkan akan jadi kenyataan...
arini mood kecewe okay... ni semua selepas aku bace emel aku...
bile aku bace je tajuk emel tu aku dah dpt agak ape isi kandungan emel tu..

aku teruskan pembacaan... aku bace emel tu cc kat sape lg..
ohh lg wat aku kecewe..

tbe2 rase sangat down... sangat2 down... hopeless...
ape perlu aku wat sekarang????????
kalau aku xlayak untuk itu.... kenapa 'die' layak untuk mendapatkannya???
adakah die sangat2 bagus dan layak untuk itu????
aku tau aku tak layak untuk 'itu' tapi adakah mereka2 itu layak???
aku bukan cakap aku bagus.. cume aku nak tau tahap aku dgn 'mereka2' itu...

tak tau ape lagi perlu aku wat skarang..
aku terhimpit dalam keadaan ini..

diluah mati mak... ditelan mati bapak.... :(
i have no idea at all..............

Tuesday, November 2, 2010

diam... pendiam... terdiam...


One of the hardest things in life is having words in your heart that you can’t utter.
~ James Earl Jones

salam dan hello sume... :)
arini rase macam malas sangat nak bercakap.. maybe sebab banyak sangat mende yang aku pikir dalam kepale otak nih.. so efeknye takdek mood nk bercakap sangat.. so need to switch to "silent mode"..

kalau kepale kite serabut memang kita tak banyak cakap ke erk? sebab otak sibuk pikir hal2 yang memeningkan kepale tu..aku bukanlah seorang yang pendiam (pemalu jer :P).. so kalau aku diam tu paham2 la sume kawan2 yek bahawasanya aku sedang dilanda masalah/hal yang memeningkan kepale...

jenis2 diam ni ade banyak...antaranya...

1. Diam semula jadi---ni memang pendiam sejak azali lg...

2. Diam terpaksa--terpaksa diam atas sebab2 tertentu

3. Diam bodoh--diam bodoh ni plak "tak tau ape2 tapi tak nak tanye n diam jer"

4. Diam malas--diam sebab malas nak bercakap
...
5. Diam marah--die diam sebab die marah dan kalau die bercakap maybe akan menyakiti hati orang lain

6. Diam merajuk--selalu terjadi kat psgn2.diam sebab merajuk.. konon2 nak dipujuk.. cettt..(mcm aku jer) :P

7. Diam khianat--diam yg amat keji sekali..maybe boleh jugak ditafsirkan sbg diam sebab dendam

8. Diam sombong--diam sombong sebab malas nk bercakap n beramah mesra dgn orang..

9. Diam efektif: Firman Allah yang bermaksud: "Hai og yg beriman bertaqwalah kamu kpd Allah dan ucapkanlah perkataan yg benar." (Surah al-Ahzab 3:70)--diam yang plg bagus...

anda kategori mane?? aku kategori diam merajuk tu kot.. :P hahaha... aku memang sangat banyak cakap.. banyak kali jugak la member2 sound kat aku..diorg ckp " ko ni xpenat ke bercakap dari pagi"... hehe.. jawapannye tak kot.. sebab hobi aku memang suke bercakap.. sebab tu aku tak suke pergi mane2 sorang2 sebab nanti aku nak bercakap dgn sape.. kalau aku sorang2 pon aku sanggup kol sape2 sebab nak bercakap.. rase macam tak lengkap hidup kalau tak bercakap.. :P( poyo jer)..

pengalaman pasal bercakap tak henti2 nih.. selalu gak la aku dicabar diam kejap.. mase tu zaman sekolah rendah.. member cakap aku ni banyak sangat cakap.. so diorang cabar aku diam dari pagi smpai abis waktu persekolahan yang mase tu abis pukul 1tengah ari tak silap aku..aku sahut cabaran die.. sampai sekarang aku ingat lagi name die.. akmal... die cabar aku diam.. so aku pon diam je laa.. kalau die nak tanye ape2 kat aku.. aku jawab tapi dengan menulis atas kertas.. haha padan muke.. ingat aku tak berani ke sahut cabaran ko tu.. huhu.. dan akhirnye.. yeahh aku telah memenangi cabaran itu....

sampai arini.. banyak jugak la orang suruh aku diam kejap... hehe.. ade aku kesah?? i am who i am..jgn hipokrit dan jangan jd diri orang lain :P

Thursday, October 14, 2010

10.10.10

ada ape dengan tarikh?
kenapa tarikh 10.10.10 menjadi pilihan ramai orang untuk kawin/tunang yerk?
maybe sebab tarikh tu cantik n senang nak ingt kan?

pada 10.10.10..ramai jugak la member2 aku yang tunang.. sorang di negeri sembilan dan sorang lagi di pahang.. tak terkejar jugak la kalau nak pergi dua-dua majlis.. jauh tu.. so aku decide nak g majlis tunang member sekolah aku dulu jue yang buat kat pahang..

tapi dengar cite diorg ni pon nak kawin tarikh yang same nanti.. 11.11.11.. tarikh tu nanti aku comfirm ramai giler yang wat majlis kawen.. so kalau ade ramai kawan-kawan yang xdapat datang majlis anda tu janganla pulak kecik ati yerk..hhehe.. jenuh jugak la kalau nak kejar semua majlis.. kalau dekat2 tak pelah jugak nak kejar.. ni semua jauh2..

11.11.11 nanti member aku dari kedah, kl, pahang n negeri sembilan decide nak kawen tarikh tu.. so tak tau la mane 1 yang aku akan pergi.. semua kawan.. hmm kan dah susah.... :(




ni majlis pertunangan rina-peplay yang dibuat di negeri sembilan--sorry guys aku xdpt dtg...




dan yang ni pulak majlis pertunangan jue yang dibuat di pahang.. sempat la jugak aku nak lari g pahang lpas kelas.. huhu...

diorang ni semua nak kawen 11.11.11 nnt.. tu blom campor dengan beberapa member2 lain yang dengar2 cite nak kawen tarikh yang samaa... haihh pening dah nih.. huhu.. tgu je laa ari nye nanti...

Wednesday, October 13, 2010

lawatan ke restoran rebung... terbaikk..

assalamualaikum.. selamat sejahtera.. salam 1 malaysia.. dan salam 1 hati~~...

minggu lpas aku dan kawan-kawan telah berjaya menemubual chef ismail, chef yg agak glamer di malaysia sebagai satu projek subjek keusahawanan kami..ade sape2 yang xkenal ke??

layanan yang diberikan memag terbaik la dari ladang hehe.. (kredit to chef ismail dan krew2 rebung atas layanan yang diberikan)..

temubual dijalankan dari pukul 12tgh ari hingga 2ptg.. agak lame jugak laa.. chef bawak kami jalan2 pusing restoran rebung tu n part yang paling bez.. lpas tembunual tersebut kami dapat makan free... wowooo sangatt banyak makanan yang kami makan.. n kami diberi layanan makan dalam 1 bilik khas... makanan kat situ mmg superb...try la pegi.. mmg bez dan puas ati..

jom layan gmbr...





Friday, October 8, 2010

drama king terhebat di alam semesta

***********************************************************************
"..dan pemenang pelakon lelaki terhebat malam ni jatuh kepadaaaa..... "

" mr H"....**big clap for u**

" tahniah2..anda memang drama king terhebat!!"

***********************************************************************

kenapa dalam dunia ni ada je manusia yang hidup dengan penuh kepura-puraan?
ada couple tapi cakap single..
takut saham jatuh ke? atau nak pasang ramai? atau malu dengan pasangan masing2?
tak paham betul la..
ayat manis je ..tengok macam budak tak bersalah je(kononnye laaa)..
tak susah ke hidup penuh kepura-puraan erk?
dapat ape kalau hidup bepure2 mcm tu?
haih.. hipokrit betul laa.... penat nak layan orang macam nih..
layankan aje laa..
dah malas nak cakap banyak...
nah saye bg lagu ni khas tuk manusia2 hipokrit macam awak..


Black & Meet Uncle Hussain - Drama King

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati murahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Ulang Chorus

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertakhta
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat

Wednesday, September 8, 2010

selamat hari raya....

baru je balik dari hospital serdang melawat pakcik aku.. jap lg around 2pm die nk kene operate... haih nampaknye tak beraye la die tahun nih.. raye kat hospital je la..keadaam opis arini plak sunyi sepi je .. tinggal bape kerat je pon..yang lain sume dah balik kg masing2.. aku??? haha..aku takdek kg... kg aku kat kl ni je.. so tak perlu la rasenye aku nk bercuti awal kan?

di kesempatan ini aku nak ucap selamat hari raya.. maaf zahir..dan batin(err batin ade ke) opss...hihi.... maafkan kalau ade terkasar bahasa(maklum la mulut longkang)... ade tersentap ke ape2 je laa...

hati2 balik kg...have a great raya... ;)

Wednesday, September 1, 2010

malang tak berbau

diam tak diam lagi seminggu je lagi kita nak beraya kan? sume persiapan dah setel ke? umah aku byk lagi yang tak setel.. huhu.. baju raye tak amik lagi, langsir baru beli semalam.. umah pon tak cat lg.. nampaknye weekend ni kene duduk umah jer ler.. cat umah beramai2 huhu...

makin dekat nak raye ni makin ramai plak yang tak sihat kan.. last monday mase tengah nk beli makanan buke kat bazar dengan member, tetibe dapat kol dari akak die bgtau yang adik die eksiden masuk hospital melaka.. kelam kabut rushing g melaka.. tak sempat buke..buke dalam kete je.. gerak dari kl around 6 smpai sane around 7.30.. lepas tolong ape yang patut, gerak balik kl dari melaka around 1pg.. sampai kl pkul 3.. trus ZzzZZz..

esoknye pulak mase kat opis, tgh ngantuk kusyuk wat keje tetibe denga 1 dentuman yang kuat.. adehh eksiden lg..

last sunday, mase tengah syok2 blogwalking tbe2 dapat kol lg.. pakcik masuk hospital plak.. operate tangan... ade darah beku kat tangan die.. nasib die agak baik.. kalau die lambat ckit memang kene potong la tangan die tu..

so pengajaran nye.. :
-berhati2 la di jalan raya....kalau kite tak langgar org, org yg langgar kite kan?
-kalau sakit cepat2 la g klinik/ hospital.. tapi kalau agak2 nak raye kat hospital tu pon boleh gak.. temankan misi2 yg santek2 tu keje.. :P

ingat.. malang tidak berbau... :)

Sunday, August 29, 2010

dari dea untuk semua..


tengah syok2 BW td dpt award dr cik farhana .. cute sanggat award nih.. ni die... thanx yerk cik farhana...


tapi bukan senang2 je erk dapat award nih.. ade soalan yang wajib di jawab... meh kite tgk soalan2 nya...

1)ape yang bermain difikiran anda sekarang..??
--bile nak dapat gaji nih.. byk lg tak setel nih.. huhu...

2)ape nama samaran anda
--cikFM

3)berikan 3 orang yg anda sayang
--makBapak
--adikBeradik
--kawan2

4)panggilan anda untuk si dia
--takdek siDia la...uwaaaa.. :((.. dulu2 panggil die 'idung besar'... huhu..

5)hadiah yang anda ingin dari seseorang yg istimewa
--tak pernah terpikir...

6)blog yg ande ske visit..??
--blog yang saye rase menarik..since banyak jugak yg saye suke so tak bleh la nk list all...

7)sebarkan virus pade.....
nnt i terjah blog yg bekenaan erk..ati2 virus akan dtg melanda.. hehehe...

Thursday, August 26, 2010

act like an actress





all i ever wanted was someone to love me..
but when i tried to, my heart got broken..
And when i find the perfect person who is willing to love me again..
i'm scared of letting that person in..
because i'm too scared ill be hurt again..

i'm going to smile like nothing wrongs..
talk like everything perfect..
act like its all a dream..
and pretend it's not hurting me..

but nobody know what actually in my heart...

Wednesday, August 25, 2010

Black And White Contest

contest lg... saje try2 join.. kot la ade rezeki kan.. ;)

hadiahnye sangat la masyuk.. dan untuk maklumat lanjut sila klik sini

dan gambar yang aku nak pertaruhkan adalah :



p/s:tak nak komen pasal gmbr nih.. huhu...

due date contest adalah pada 6/9/2010(wah ni date besday akak aku.. kalau menang leh gune duit tu beli adiah die..ngeee...:D~~)

lastly aku nak tag:

mis dulces.. sila wat contest ni ye... :)

Peraduan Copy Paste Dan Raya



Raya tahun ni saya nak tangkap gambar kuih semperit, lemang Pak Ali, ketupat rendang dan semualah dengan Kamera Digital yang dihadiahkan oleh MediaHehe..

Kalau terasa nak Kamera Digital ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com

Thursday, August 12, 2010

:: selamat berpuasa ::

arini ari kedua berpuasa.. tgl sorg2 je kat opis.. yang lain2 sume dah balik.. jap lagi nk out g bazar ramadhan kat serdang beli ape2 yang patut untuk berbuka then balik semula ke opis untuk berbuka..

nampaknya ari2 la kene wat camni sebab tak balik umah.. tak larat woo nk merentas jem.. kalau kua dr opis pukul 4.30 pon belum tentu pkul 7 tu leh sampai umah.. semua jalan jem.. so amik jalan senang, buke siap2 kat opis then baru balik... nampak gayenye weekend je laa baru leh berbuke dengan family... huuhuhu...

dari serdang ke jalan ampang ade tak jalan yang x jem?? any ideaa?? tak bez la ari2 buka kat opis camni.. huhu...

by the way.. nak ucapkan selamat berpuasa kepada semuaaa... :) jangan ponteng2 puase tau..

Wednesday, August 4, 2010

happy birthday my beloved~~~

entry ni agak dah berkarat sbb dah lame nak update tapi tak de mase...tp nk jugak publish.. huuhu..suke ati la kan...

pada 18julai 2010 ari tu... semua adik beradik aku berkumpul kat umah mak bapak aku sbb nak celebrate besday... owhhh bulan 7 ni sangat ramai ahli keluarga aku yg sambut hari jadi..agak kopak la poket nk belikan adiahh...huhu..

kitorang berkumpul sebab nak celebrate besday:
1-my beloved daddy yang ke 75tahun (17/7)
2-my niece(seri) yang ke 5tahun (14/7)
3-my nephew(haiqal) yang ke 4tahun (15/7)
4-my nephew(aiman) yang ke 3 tahun(23/7)






kredit to kak ida untuk kek2 ini.. sedap....


hepi besday to all.. semoga kite menjadi sebuah keluarga yang bahagia dan diberkati Allah.. aminn... :)

Thursday, July 22, 2010

salahkah lelaki dan pempuan jadi bff?


kenapa bila seorang laki dan pempuan tu rapat orang laju je akan label diorg as a couple?tak bolehkah laki dan perempuan menjadi bez frens forever (bff)?bila si laki rapat dengan si perempuan mulala ade suara2 sumbang yang akan cakap2 belakang..


"eh diorg tu ade pape ke..rapat betul tengok"..

owh come on la guys.. rapat tak semestinye diorang tu couple..bagi aku tak salah laki dan pempuan menjadi bff.. as long as tau batas2 dah cukup..

tapi kalau tengok btl2 ade beze laa sama ada bff atau couple.. jangan terlalu cepat sangat menilai dan menghebahkan gosip yerk.. ni baru tengok orang tu keluar makan dah cakap couple.. baru tengok orang tu study skali dah cakap couple.. baru nampak lelaki dan perempuan tu sembang dah cakap couple..ape kes...??

Tuesday, July 20, 2010

budi bahasa budaya kita




budi bahasa budaya kita.. ye.. tapi adakah sume orang mengamalkan sikap ini????
arini aku bercuti sebab ade urusan penting yang perlu aku uruskan dengan segera..
jadi aku telah pergi ke kl sentral..
dan aku telah nampak 2 peristiwa yang mebuatkan aku jadi malu dan terpikir..

1) semasa aku beratur membeli tiket train.. ade sorang mamat MELAYU dengan slumber badak potong barisan. mase tu sepatutnye smpai turn sorang orang buta.. ape die ingt sebab orang tu bute..orang tu tak nampak die yang die tu potong barisan?? last2 amik ko.. kene sound setepek ngan orang bute tu.. orang bute tu sound "ko jangan pandang rendah kat orang bute.. kalau 1 ari nanti Allah jadikan ko bute baru ko tau".. mase tu sume orang pandang ke arah mamat MELAYU td.. sebab dah termalu.. mamat tu pon amik tiket dan tersenyum2 malu trus blah dari situ.. hah padan muke ko..


2)lpas aku beli tiket..aku pon tgu tren.. mase tren sampai.. ade 1 kapel orang bute nak naik tren tu jugak.. tp diorg bejalan ke arah yang salah.. kalau diorg laju sikit memang jatuh atas landasan laa..pastu aku tengok.. ade sorang mamat india ni belari2 ke arah kapel orang bute tu dan tarik masuk ke dalam tren.. aku perhatikan gelagat mamat india tu smpai kedalam tren.. die pegang orang bute tu sampai selamat duduk dalam tren..


nilai lah sendiri.. wat malu bangsa melayu je..mane hilang adat budaya orang melayu? tak pandai hormat orang lain langsung... haishh...

Friday, July 16, 2010

aku masih disini

credit pic to incik gugel

di suatu malam..
aku duduk di penjuru bilik..
masih berseorangan..
masih memikirkan dirimu..
masih menanti panggilan darimu..
masih menanti mesej ringkas darimu..
masih merinduimu..
masih terbayang wajahmu..
masih terbayang senyuman manismu..
masih terngiang2 gelak tawamu..
masih terngiang2 pujuk rayumu..
masih merinduimu kata2 semangat darimu..
masih terasa hembusan nafasmu di telingaku..
masih terasa hangatnya tanganmu..
masih bergenang air mata di mataku..


tapi...
aku tau..
semua ini sudah tidak bermakna bagi diriku..
kerna kau telah bahagia bersamanya...


sedangkan..
aku masih disini...
bersendirian...memikirkanmu.....

Monday, July 12, 2010

wedding... bez vs tak bez


majlis kawin memang bez... tapi ade jugak yg tak bez..

ape yg bez?

bez bile...
--dapat jumpe sedare mare yg jauh dan jarang jumpe..
--dapat menjamu mata( bg yg bujang).. :P
--dapat menjamu selere..
--dapat berpakaian cantik2... ;)

tapi!!
tak bez bile...

--makcik dan pakcik sibuk tnye.. " bile turn kamu plak.....dah ade calon ke belom..nanti kawen jgn lupe pakcik ko nih"..
--ati tersentap bile tengok pelamin.. dan start berpikir.. " bile lak turn aku..asik g majlis org je.."

tak suke bile pakcik2 makcik2 sibuk tnye bile turn kamu.. jgn lupe jemput pakcik.. jangan risau pakcik..makcik.. saye jemput semua...kad kawen dah ade dah cume.. name pengantin lelaki je tak isi lagi nih.. :P

p/s : wedding @sg buloh(10july2010) - kredit to ndah catering sebab masakannye yg sedap dan waiters yg ensem.. ngeee.. :D

Monday, July 5, 2010

no women no cry, no men no broken heart..

ati kecewe kerana putus cinta? arghh memang sekse... nak makan pun selere takde.. nk wat keje pon tak boleh fokus... dah tu camne? bingung2.. :(

bercakap memang senang..tapi yang nk buatnye kite..takpelah jom kite try tips di bawah..

1)terima hakikat
--ini adalah mende yang paling asas yang kite kene buat. terima hakikat.. juz let him/her go.. mungkin die akan lebih bahagia bila berpisah..atau mungkin kite akan lebih bahagia kalau berpisah dengan die.. kite xtau semua tu kan.. tu sume urusan Allah..Dia maha mengetahui segalanya...kite kene ingat, setiap pertemuan pasti ada perpisahan dan setiap perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan..

2)melarikan diri
--sape cakap melarikan diri bukan salah satu jalan penyelesaian?memang ia bukan jalan penyelesaian tapi ia dapat mengurangkan tekanan anda..cube pegi mane2 tuk tenangkan fikiran tp jangan carik nahas plak.. jangan la plak pergi ke tempat kenangan anda ...

3)ingat hal-hal yang buruk tentang dirinya
--hmm camne plak kalau die perfect bagi kite? arghh tipu je semua tu.. kalau die perfect kenapa die berpisah dengan kite.. betul tak? huhu..then ape kate kite start pk hal2 buruk pasal die dan start bencikan die supaya kite tak rindu kat die..

4)carik tempat untuk meluahkan perasaan
--mungkin dengan cara meluahkan perasaan ini boleh mengurangkan tekanan anda.. takut kalau di simpan lame2 boleh naik gila sorang2.. huhu...bahaye nih..

5)buang semua barang2 kenangan anda bersama
--jangan pulangkan balik barang2 kenangan anda kat die..takut die kecik ati plak.. hmm tp wat ape nk jage ati die lg kan? hmm ADE AKU KESAH?? huhu xbaik la aku nih.. buang je sume barang pemberian die seperti jam tangan, bear, baju, kasut dll.. tapi.. kalau die bg handbag GUESS yg beharge 6ratus tu jgn la plak buang.. memang bodoh la kalau buang.. hikhikhik...




sekarang saye dalam proses pemulihan.. pemulihan dr ape? dari DADAH?? oh tidak...
saye dalam proses pemulihan semangat dan minda...

yang paling penting 1 je kene ingat..

"USAH MENGHARAP PADA YANG TAK PASTI..
USAH MERAYU PADA YANG TAK SUDI "...


kene teruskan semangat... kene set kat mind.. "eh ade ke die kesah ko makan ke x.. ko leh wat keje ke x.. ko leh study ke x..die xkesah la weh.. pedulik ape die ngan ko.. huh"

Thursday, June 10, 2010

mengapa kau pergi..

"mengapa kau pergi.. mengapa kau kecewakan..mengapa kau hancuri..mengapa kau menghinakan"..

sedey lak bile layan lagu nih.... tgk video kat utube..lg sedey tgk pempuan tu ditinggalkan kekasih.. adoii menitik2 lak air mate aku ni layan lagu nih.. huhu.. jom layannn..



mengapa kau pergi
mengapa kau kecewakan
mengapa kau hancuri
mengapa kau menghinakan

mengapa kau sakiti
mengapa kau melukakan
mengapa kau memberi
mengapa kau melupakan

mengapa kau akhiri
mengapa kau memulakan
dengan getaran jiwa kukemukakan
pertanyaan

tak ingin ku kau pergi
tak ingin ku dikecewakan
tak ingin cinta dinodai
tak ingin dihancurkan

tak ingin ku disakiti
tak ingin ku dilukakan
tak ingin ku kau beri
bila kau melupakan

tak ingin ku dikhiri
bila kau memulakan
dengan perasaan hampa
kumeminta jawaban

di kananku cinta penuh bermadu
di kiriku racunmu
kalimah sakti yang mana untukku
dapat kau membuat pilihan
agar kita dapat bersama

kau bisa membahagiakan menceriakan
kau bisa menggembirakan mempesonakan
aku ingin dicintaimu dan mencintai
aku ingin bila terjaga kau di sampingku selamanya

semoga cinta bersemi
semoga cintamu kan dekat padaku
asmara kan memudar tanpa mengira waktu
bertahta di hatimu dan di hatiku

Sunday, May 30, 2010

:: miss u dear ::


miss him a lot...
miss him like crazy..
mizz him so much..

dear..
"rinduku padamu lebih banyak
dari butiran pasir
di setiap pantai di bumi ini"


p/s : kepada yang tidak berkenaan sila jangan muntah ijau bace entry ni yerk... entry ni terhasil bila hati ini sangat down dan rindu kat die.. :(


dapat makan coklat free.. hooyeahh..

coklat? makan free? wah hati aku melompat2 macam nak keluar bile dengar ade bufet coklat free kat bangi.. beryls? wah lagi la i suke u.. mane tak nye..aku ni antu coklat..nak2 pulak coklat beryls ni mmg my favo..

so saturday morning we went there.. plan asal nak pergi dengan my dear tp die ade keje so kelam kabut aku carik org nak pergi... lastly...hambik ko!!.. dari tak dek orang nak temankan aku pergi.. habis 1 family aku angkut pergi.. thanx to my lovely sister coz sudi bwk i pergi yekk.. :) ..

lpas makan coklat free.. beli la lagi nak bawak balik n of kos pilihan yang aku amik awal skali mst la tiramisu.. sedapp wooo... walaupon mule2 rase die pahit.. but lastly manis jugak.. bak kate ukays."pahit akan manis akhirnye".. :P

p/s: credit to kakzie coz tunjuk jalan yang benar :P
p/s: credit to kak sal jugak coz bgtau saye psl bufet coklat nih erk..

hangout with my bff

cuti 3 ari ni adalah cuti yg amat membosankan.. knp? sebab nye:

1)my lovely dear kene keje.. so tak boleh nk hangout dgn die.. huhu.. :(

2)kelas takde..so tak payah pegi kelas.. kene dok kat umah atau buat aktiviti lain

3)nak keluar hangout dengan kawan2 semua balik kg sebab cuti lame.. aadoii nak buat camne.. aku ni takde kampung..

tapi nasib aku agak baik.. sebab.. my bff amal sudi kua dengan i..**beb..lame gak kite tak jumpe kan.. almost 2years rite?? last time aku praktikal dlu kan.. mase tu ko pon kat perlis lg..**.. wah sgt lame tak jumpe dan banyak sangat mende yg nak sembang..

we met at sogo around 1pm.. pusing2 cuci mate tgk jejake ensem sale(huh bese r pempuan..pantang nmpk word SALE)..and d bez moments kitorang melepaskan tensen dgn karok.. **sorry ye john..i dah pengaruh aweks u yang baeek dan sopan nih :P **

dalam pkul 6 lebih kitorang balik.. ermm tak cukup la weh. rase macam banyak je lagi cite tak abis nk cite kan.. dah lame tak jumpe ni mcm2 perubahan dah berlaku.. hope lpas ni kte leh hangout lg.. nnt kite calling2 lg yerk..kalau free aku roger okeh..

to amal..thanx for d moments we had spent together darling.. muaaxxxxx :-*

Thursday, May 27, 2010

hantu coklat.. jom makan coklat free beramai-ramai

anda antu coklat?
jom beramai-ramai ke bufet coklat..
makan la banyak mana pon..
all for FREE!!


cepat-cepat....
terhad dari 28mei-30mei 2010
for more info click pada image..

p/s : wah cam bez je.. i memang hantu coklat.. kite g sini boleh tak dear??

Friday, May 21, 2010

terima kasih yee.. :)


first of all thanx to mommyyus sbb bagi award ni.. really appreciate it.. :)

1- Apa yg bermain difikiran anda sekarang ni??
--nk tgk cite shrek..

2- Apakah nama samaran u'all??
--di alam maya cikFM... kat alam nyata maria

3- Berikan 3orang yg u'all sayang...
--parents, family and my dear

4- Panggilan utk siDIA
--dear..b.. syg..

5- Hadiah yg korang impikan dari seseorang yg istimewa..
--kete idaman i.. ehehe boley ke dear.. ;)

6- Blog mane yg korang suke visit??
byk sgt... yg bez n da bomb

7- Tag kan kepada 15org rakan blogger korang..
--nnt i terjah terus kat blog 15 yg terpilih tu erk..






sanggul rambut tinggi macam bukit



even rase macam ramai dah tau pasal ni..tapi nak jugak share..kot2 ade antara kite yang masih tak tau pasal nih kan..

aku pon baru je tau pasal nih..yang style bersanggul sebenarnye tidak boleh dalam Islam... sekarang ni ramai perempuan suke menggayakan fesyen bersanggul tidak kire yang bertudung ataupon yang tidak pakai tudung..

ini berdasarkan hadis :
“akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”– hadith riwayat Muslim. Hadith no 212.



hmm..takut laa..aku punye rambut pnjg so klu ikat kompem jd mcm tinggi..kalau ikat rendah2 xselese.. hmm lpas ni nak kene g potong rambut laa..

Thursday, May 20, 2010

:: kakitangan bukan eksekutif TM naik gaji ::


dgr cite TM akan up kan lg gaji+benefit tuk staff bukan exec..
for more info bace sini



gaji naik..benefit pon naik..so hantaran pon kene la naik ye dear.. ;)
to my gff tim leh la blnje aku mkn pizza lg nnt.. hehe ..


Wednesday, May 19, 2010

:: hadiah dari nuffnang ::

yuhuu... hepi mode.. ^-^ sbb dapat adiah dari nuffnang..

lanjutan dari entry ini, aku semakin bersemangat nk usha psl lens..

so mase ade iklan tentang fresh look ari tu..aku saje la gatal2 tangan nak join.. mane tau dapat hadiah lens trial 3days tu..

tup2..semalam envelope yg mengandungi lens smpai kat umah aku and the bez part is lens tu kale pepel..hoho sukeee sgt2.. sebab my favo kale.. ;)




so thanx to nuffnang and fresh look...

Friday, May 14, 2010

doa buat kekasih


:: doa untuk kekasih ::

Ya Allah....
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami....
agar kemesraan itu abadi...
Dan ya Allah... ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi...
Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan....
dia bukan milikku...
Bawalah ia jauh dari pandanganku....
Luputkanlah ia dari ingatanku...
Dan peliharalah aku dari kekecewaan....

Serta ya Allah ya Tuhanku yang maha mengerti....
Berikanlah aku kekuatan...
Melontar bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah ya Tuhanku...
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan...
Adalah yang terbaik buat ku....
kerana Engkau maha mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan di akhirat...
Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini...
Jangan engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh....

Amin.. Ya Rabbal A'lamin. .

p/s : doakan jodoh kami berpanjangan smpai akhir hayat kami.. aminnn..


Tuesday, May 11, 2010

mencari rumah untuk disewa

sedang mencari rumah untuk disewa :

1- sekitar area bangi, putrajaya, kajang atau balakong
2- nak sewe 1 rumah bukan 1 bilik
3-nak yang murah..kalau boleh range bawah dr RM500 (gaji kecik kang ade aku makan pasir je ari2 kalau mahal sangat)
4-kalau boleh nak yang tuan rumah melayu
5-kalau boleh nak kawasan perumahan yang selamat..incase kalau balik keje malam2 tak de la takut sangat..

ade sape2 tau?

Monday, May 10, 2010

Selamat hari ibu

rasenye belom terlambat untuk wish selamat hari ibu kepada semua ibu2 di malaysia..

sempene hari ibu ni,aku dan mr A pergi tengok wayang nk celebrate hari ibu (poyo je padahal belom jadi ibu pon lg)..bukan la..sebenarnya nak tengok cerite iron man tapi dah penuh.. nak tengok cite IPMAN pon dah penuh.. so last choice tengok la cite mother and child..cite ape nih? tah la layan kan je..

for the first 30minutes... wah knp cite ni sangat laju penceritaannya?? mate aku pulak semakin layu.. huuhu n akhirnya aku tewasss.. sorry dear.. rugi je duit u beli tiket kan.. i pegi bantai tidor plak..haha nk wat macam mane.. cite tu sangat la boring besttt sampaikan saye tertido.. :P jangan maraaa...



tapi jangan risau..i still got the ending..moral cerite tu ialah hargai lah ibu bapa kita yang susah payah jage kite dari kecik..dan sayangi la anak yang kite kandung tu..kalau dah tak nak sangat kat anak tu jangan la buang merata-rata, jangan campak kat sungai, jangan buang kat tong sampah.. ape korang ingt tu sampah ke suke suki je nk buang kat tong sampah?

untuk review cerite ini boleh pergi ke sini ye.. mane tau korang teringin nak tgk cite ni..rating cerita ni agak tinggi la dalam 9/10 tapi sebab aku ni jenis suka cerita yg ade unsur komedi atau unsur tumbuk2 so aku tak berape suka tengok cite ni tapi layankan jee...

p/s: selamat hari ibu untuk ibuku..semoga idupmu sentiasa diberkati Allah.. amin..

Saturday, May 8, 2010

bila la aku nak kaya nih kalau macam ni

entry ini khas untuk makcik kedai makan kat ofis aku ni walaupon die macam tak bace je blog aku ni..hmm biarlah ade aku kesah??

makcik.. kenapa makcik letakkan harga mahal sangat..

makcik tak kesian ke kat saye nih..

gaji saye ni dah la kecik..

tapi makcik letak harga mknan sangat2 mahal..

kalau macam tu bila la saye boleh kawin kaya..

20sen pon makcik nak berkire..

kesian kawan-kawan saya..

selalu mengeluh harga makcik mahal..

takpela..maybe tu cara makcik nak kaya..

saye doakan makcik kaya cepat laa ye..

aminn.....

Monday, May 3, 2010

lens or glasses??

mahu bergaya atau undang bahaya? huhu..xmo..xmo..xnk undang bhye tp bukan jugak nk bergaye....

skang ni aku dlm dilema...nk pkai contact lens ke spek..bukan sbb nk begaye ok..tp sbb aku rimas pkai spek nih..

so aku pon list down perbezaan antara pkai spek n contact lens nih..ni bg pendapat aku based on my experience yg pkai spek..

kebaikan spek :
1)sgt sng dijage..tidak mengambil masa yang lama untuk dipakai..
2)boleh dipakai dimana shj seperti didalam kereta atau pon smbil berjalan...

keburukan spek:
1)muke nmpk sgt lain dr muke asal kite (kalau aku pkai spek ade org ckp muke aku nmpk lg garang-- mmg aku garang pon..)
2)untuk perempuan yg bertudung sgt leceh kerana boleh mengembangkan tudung..huh sgt tidak suke keadaan ini kerana akan membuatkan moody sbb tudung kembang..(ini aku je kot)
3)pemilihan bingkai spek yg tidak sesuai boleh membuatkan muke jd sgt weird ok..
4)rimas kat bhgn idong.. sbb idong sy sgt kemek..hehe
5)penglihatan rase mcm sgt terbatas..adehh dah mcm mate lembu la plak..
6)asik tertgl je cermin mate ni sbb aku selalu cabut pas tu kdg2 lupe letak mane..(haihh mude2 dah nyanyuk)..

kebaikan contact lens:
1)perlukan penjagaan yg sgt rapi dan teliti.. sekaligus bleh membuatkan aku lbh berdisplin.. sbb contact lens ni perlu pengurusan yg sgt berdisplin..cnthnye perlu ditukar setiap ari.. perlu dicuci.. perlu tu.perlu ni.. so byk la perlunye.. sng ckp perlukan penjgaan yg sgt teliti..
2)byk warna yg boleh dipilih .. (wish i had a pepel eyes..hohoho)
3)org ckp klu pkai contact lens ni power kite maintain cam tu je.. xkan naik dah..btl ke? klu btl bgs gak tu...


keburukan contact lens:
1)teramat2 la sensitif
2)berisiko mendapat jangkitan pd kornea mata dan maybe boleh buta.. (ok ini saye sgt takutttt)..
3)perlu reserved mase nk pkai lens..klu agak2 dah lmbt tu tak payah ngengade la nk pkai lens nih.. kang ade yg masuk2 kete kene perli dgn sidia sbb tgu lame.. :P


so ape erk?? nk pkai ke x...nk pkai ke x... haihh semak2 kepale otak aku..tlg3...

Wednesday, April 28, 2010

my soul chocomate ;)

last sunday hang out dgn mr A.. mase nk mkn tu ade nmpk coklat tp bukan coklat cadbury kegemaran aku.. die tnye nk ke coklat tu.aku ckp xnk sbb coklat tu xsedap.. so die ckp ok xpe nnt kite g carik cadbury..aku pon ok je laa..

pas tu lpas anta aku balik die msg.. die ckp lupe nk belikan cadbury tu..aku ok je xkisah..bukannye 1 kewajipan pon kan..hhehe.. tp die ckp die nk dtg anta coklat.. ishh gile ape dah tgh2 mlm nk dtg semate2 nk anta coklat je.. aku xdek la kejam macam tu kan smpai suh die dtg anta coklat saje.. so die pon ok laa..

smlm mr A amik aku balik kje... mase dlm kete... taraaa.. die bg coklat.. hehe ingt lg erk psl kes coklat i yg xkesampaian ari tu.. i like d chocolate + d wrapper.. kate2 kat wrapper tu so meaningfull ok.. hehe..



p/s to my dear: thanx dear sbb susah payah amik i balik keje even u tgh sgt2 bz kat site tu.. jauh tu u nk kene tempuh jem dr damansara ke sg besi nih.. huhu sian u kan..rase besalah plak i..and thanx for d coklat n i misssss u so baaaaaadddd too.. cu cu cu.. ;)

jom join contest cabutan bertuah

td mase bw pg2 nmpk ade 1 contest.. saje la try masuk cube nasib even aku tau aku selalu not lucky at all.. hehehe..



RM50 untuk dimenangi,


Join sekarang!



psstt..jom join beramai2..


Saturday, April 17, 2010

:: petue menghilangkan stress ::


lately aku sgt2 la stress.. mcm2 aku kene pk.. dgn hal study.. dgn mslh peribadi yg sgt secret tuk di share di cni..knp la manusia dengki sgt dgn org len smpai sanggup tgk org len terseksa? hmm biarlah..aku redha.. tgu je la blsn dr Allah ok..

KIV la psl mslh peribadi aku tu..skang aku nk ckp psl stress..ape ubat stress?? jom aku nk share kat cni beberape petue menghilangkan stress yg aku jumpe kat kongxikongxi.blogspot.com

1. Kiss la suami (suami ok, yang x kawin x blh nak apply) lebih drpd 5 minit 3x seari--- owhh care ni aku xlayak lg nk praktikkan..juz bg tau for those yg dah kawen je laa...so aku skip yg nih

2.g dating..haha..knp aku ckp camni..sbb kat blog tu tulis carik bau ketiak lelaki..so klu yg bujang tu kua la dating dgn pakwe msg2..n bau ketiak mereka--eeyuckss..bunyik cam geli je kan.. nk2 dpt pakwe yg bau ketiak mcm bangla..adoii mau muntah hijau kot.. bukannye menghilangkan stress..hehe.. tp ape salahnye mencube kan.. sbb ni based on kajian bukannye ckp kosong..hehe...nk try laa..


dear..where r u?? jom la dating.. i stresss nih.. huhuhu...(nk try solution ke2).. :D

Monday, April 12, 2010

senyumanmu penawar sakitku...

ape ubat yg paling mujarab bile kite sakit? bg aku ubat yg plg mujarab adalah sebuah kebahagiaan.. walau kite sakit camne pon.. bile kite bahagia..sume kesakitan tu akan hilang..

knp aku ckp cam nih?? sbbnye arini aku sakit..xbape chat.. mate kelabu je bile tgk pape.. badan rase lemah gile.. nk bejalan pon lemah kepale lutut.. jap2 rase nk pitam..

tp mase balik.. my mr right amik balik dr keje.. bile ber2 dgn die.. ilang sume sakit yg aku rase dr pg tu..klu tau baik suh die dtg jumpe aku dr pg..hehehe.. smpai die ckp aku xsakit sebenarnye... "dear...saye btl2 sakit ok...tp bile saye tgk awk senyum trus xrase sakit dah..saye xtipu okayy..."..



tp bile dah smpai umah je... trus sakit tu dtg balik.. hmm.. susah nih..ape2 pon im happy with u dear...

Friday, March 19, 2010

can a man cry?


Salahkah lelaki menangis? Bagi aku lelaki menangis bukan bererti lelaki adalah lembut atau lemah..mereka juga insan biasa yang mempunyai ati dan perasaan so xsalah lelaki nak menangis.

Antara punca lelaki akan menangis dalam percintaan kerana :-

- Si lelaki dianggap tidak wujud oleh wanita kesayangannya.

- Si lelaki melihat wanita kesayangannya bermesraan, curang, berpelukan dengan lelaki lain.

- Si lelaki tidak dapat membahagiakan wanita yang di sayangi.

- Si lelaki mendapat tahu si wanita kesayangannya berpura-pura mencintai dia.

- Wanita yang disayanginya tidak mencintainyanya secara ikhlas dan sepenuh hati, tetapi sekadar menggunakannya.

- Si lelaki tidak dapat membantu wanita kesayangannya apabila wanita tersebut benar-benar mahukan pertolongan.

- Si lelaki berasa dipergunakan oleh wanita kesayangannya.

- Si lelaki melihat wanita kesayangannya sakit, bersedih dan menangis.

- Si lelaki merasakan wanita kesayangannya bukan miliknya tetapi untuk lelaki yang lebih baik sempurna darinya.

- Si lelaki ditinggalkan oleh wanita yang dicintainya.

---credit to BOM321 for sumber ---

Tuesday, March 16, 2010

trauma

arini akak aku cuti so nk xnk kene p keje naik train.. naik train?? waa tidak..aku masih dlm trauma.. hmm aku termenung sejenak..nk p keje ke x.. last2 aku decide anta msg kat bos bgtau aku masuk lmbt ckit sbb tkt nk naik train..aku masih dlm trauma..sbb ape aku trauma?

sbbnye ari jumaat lpas aku kene ragut mase nak naik komuter kat stesen serdang. abis hp aku kene amik..ketaq gak la lutut aku mase tu.ye r xtau nk wat ape.. lemah gile rase.. dah la mase tu dah pkul 4 lbh..mane sempat dah nk p celcom centre amik sim kad baru..so ari isnin terpakse la aku amik cuti uruskan psl sim kad aku tu..

mase aku tgh tgu komuter kat stesen kl sentral nk ke serdang.. aku punye la cuak sbb masih dlm trauma.. aku pelok kuat2 beg laptop aku..aku pastikan hp n beg duit aku ade..mcm org gile je aku rase..lutut pon tbe2 lemah.. xmo jd cam tu lg..



p/s : jage la brg anda kemana saja kite pegi.. sbb kite idup ni sentiase dikelilingi dgn org yg bodoh...huh

Wednesday, March 10, 2010

kekasih gelapku

" ku mencintaimu lebih dari apapun.."
" meskipun tiada satu orang pun yang tahu "
" ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku "
" meskipun engkau hanya kekasih gelapku..."

credit picca to gugel-walaupon cam pelik je gmbr nih n xmasuk tema lgsg...hehe lantak la


kekasih gelap?ape mksdnye?adakah kekasihnye berkulit gelap?hohoho
tidak2..tu bukan kekasih gelapku..tapi kekasihku gelap.. :P

kekasih gelap ni bg aku mcm someone special yg ade feeling2..tangkap cintan gile..tangkap lentok gile..tp xdek sape pon yg tau psl hbgn tu kecuali mereka berdua....

knp jdnye ade kekasih gelap nih? syg kekasih 'terang' tp at d same time syg gak kat kekasih gelap nih..2,2 cinta...2,2 syg..tp xtau nk wat ape..

klu bg lelaki ok la leh kawen 2 kan..klu yg pempuan ni plak camne? nk xnk kene pilih slh sorg.. hmm susah nk wat pilihan klu 2,2 ok..2,2 syg kite.. wahh dalam dilema la jawabnya..jangan terjebak dah la..sekali terjebak susah dah nk kua.. huhhu..takutnye aku..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails