Monday, July 5, 2010

no women no cry, no men no broken heart..

ati kecewe kerana putus cinta? arghh memang sekse... nak makan pun selere takde.. nk wat keje pon tak boleh fokus... dah tu camne? bingung2.. :(

bercakap memang senang..tapi yang nk buatnye kite..takpelah jom kite try tips di bawah..

1)terima hakikat
--ini adalah mende yang paling asas yang kite kene buat. terima hakikat.. juz let him/her go.. mungkin die akan lebih bahagia bila berpisah..atau mungkin kite akan lebih bahagia kalau berpisah dengan die.. kite xtau semua tu kan.. tu sume urusan Allah..Dia maha mengetahui segalanya...kite kene ingat, setiap pertemuan pasti ada perpisahan dan setiap perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan..

2)melarikan diri
--sape cakap melarikan diri bukan salah satu jalan penyelesaian?memang ia bukan jalan penyelesaian tapi ia dapat mengurangkan tekanan anda..cube pegi mane2 tuk tenangkan fikiran tp jangan carik nahas plak.. jangan la plak pergi ke tempat kenangan anda ...

3)ingat hal-hal yang buruk tentang dirinya
--hmm camne plak kalau die perfect bagi kite? arghh tipu je semua tu.. kalau die perfect kenapa die berpisah dengan kite.. betul tak? huhu..then ape kate kite start pk hal2 buruk pasal die dan start bencikan die supaya kite tak rindu kat die..

4)carik tempat untuk meluahkan perasaan
--mungkin dengan cara meluahkan perasaan ini boleh mengurangkan tekanan anda.. takut kalau di simpan lame2 boleh naik gila sorang2.. huhu...bahaye nih..

5)buang semua barang2 kenangan anda bersama
--jangan pulangkan balik barang2 kenangan anda kat die..takut die kecik ati plak.. hmm tp wat ape nk jage ati die lg kan? hmm ADE AKU KESAH?? huhu xbaik la aku nih.. buang je sume barang pemberian die seperti jam tangan, bear, baju, kasut dll.. tapi.. kalau die bg handbag GUESS yg beharge 6ratus tu jgn la plak buang.. memang bodoh la kalau buang.. hikhikhik...




sekarang saye dalam proses pemulihan.. pemulihan dr ape? dari DADAH?? oh tidak...
saye dalam proses pemulihan semangat dan minda...

yang paling penting 1 je kene ingat..

"USAH MENGHARAP PADA YANG TAK PASTI..
USAH MERAYU PADA YANG TAK SUDI "...


kene teruskan semangat... kene set kat mind.. "eh ade ke die kesah ko makan ke x.. ko leh wat keje ke x.. ko leh study ke x..die xkesah la weh.. pedulik ape die ngan ko.. huh"

12 comments:

doublezec said...

mancari cinta itu senang, mengekalkan cinta itu yang susah..

Fello Ariza said...

bgs ni.. fello mcm nk try...huhu :|

fitria said...

doublezec: btl..tp nk carik cinta yg betul2 sejati mmg susah..

fello: jom kite same2 try.. semoga berjaya..

nurinanisa ツ said...

bgos tu :)
kamu skrg br putus cinte kan?
ala, bnyk lagi laki len.
dr fadzilah kamsah ckp
Allah temukan kite ngn org yg slh
sblm Dia temukan kite ngn org yg lbh baek dr dye.

mkgn jgk, dr perpisahan nie,
kamu akn dpt perbaiki diri utk
hbgn yg akn dtg. percaye yg semua
ni ketentuanNya n ade hikmah dye.

mmg 1st² perasaan rindu tu ade,
tp bile da lme² perasaan rindu tu hilang. kite pon pnh ade dlm situation nie jgk.
tp long2 tyme ago la. haha.

last but not least, Allah uji hambanya utk melihat sejauh mana tahap kesabaran kite.
:DD

maaflah, panjang pule cmntny.
maklumlah, kite mmg x ske laki menkan perasaan pmpn. :DD

nurinanisa ツ said...

bgos tu :)
kamu skrg br putus cinte kan?
ala, bnyk lagi laki len.
dr fadzilah kamsah ckp
Allah temukan kite ngn org yg slh
sblm Dia temukan kite ngn org yg lbh baek dr dye.

mkgn jgk, dr perpisahan nie,
kamu akn dpt perbaiki diri utk
hbgn yg akn dtg. percaye yg semua
ni ketentuanNya n ade hikmah dye.

mmg 1st² perasaan rindu tu ade,
tp bile da lme² perasaan rindu tu hilang. kite pon pnh ade dlm situation nie jgk.
tp long2 tyme ago la. haha.

last but not least, Allah uji hambanya utk melihat sejauh mana tahap kesabaran kite.
:DD

maaflah, panjang pule cmntny.
maklumlah, kite mmg x ske laki menkan perasaan pmpn. :DD

Anonymous said...

bt0l kte nisa tu...tp cube pikir n tgk dri sndri,adakah anda bersedia tuk bercinta atau sekadar mncari teman..pikir kn juge ttg kematangn dri..dun blame sumb0dy if u dunn0 them...berpisah bkn bermkne benci..lihat la dri anda,anda bl0m mncapai kematangn tuk semua ini...

mis dulces said...

sabar beb..
sume orr akan rse kot sume tu..
kdg2 kita kuat,kdg2 kita lemah..
ade hikmah la tu disebaliknya yg kita xtahu..

mahira oya said...

pikir yg terbaek k..
smngt2...cheer up!!

Aidi-Safuan said...

hahahaha... beg guess harga 6ratus xnak plak buang yer? :P

fitria said...

nurinanisa : thanx yerk.. btl tu.. bile pk2 balik ni sume dugaan Allah je n Allah wat sume ni sbb ade hikmah di sebaliknye.. :)

anonymous : mungkin saye xpndai bercinte tp saye dah cube slow2 memahami apa itu cinta dan saye cube yg terbaik tuk kebahagiaan kedua2 pihak..

mis dulces ; yup.. try hard to be strong..:)

mahira : yup.. dah mls nk pk.. hehehe.. pk tuk dri sndri n mase depan je skang nih..

aidi : haha ye r rugi woo kalau buang.. ;)

M a W a D D a H said...

ala..nape ni yang..xmo sedey2 k...kalu dia kate xsudi, kite mesti la xhingin kat die...jom lompat2 bintang sini...:)

fitria said...

mwdah: hehe jom2.. star jump.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails