Wednesday, September 1, 2010

malang tak berbau

diam tak diam lagi seminggu je lagi kita nak beraya kan? sume persiapan dah setel ke? umah aku byk lagi yang tak setel.. huhu.. baju raye tak amik lagi, langsir baru beli semalam.. umah pon tak cat lg.. nampaknye weekend ni kene duduk umah jer ler.. cat umah beramai2 huhu...

makin dekat nak raye ni makin ramai plak yang tak sihat kan.. last monday mase tengah nk beli makanan buke kat bazar dengan member, tetibe dapat kol dari akak die bgtau yang adik die eksiden masuk hospital melaka.. kelam kabut rushing g melaka.. tak sempat buke..buke dalam kete je.. gerak dari kl around 6 smpai sane around 7.30.. lepas tolong ape yang patut, gerak balik kl dari melaka around 1pg.. sampai kl pkul 3.. trus ZzzZZz..

esoknye pulak mase kat opis, tgh ngantuk kusyuk wat keje tetibe denga 1 dentuman yang kuat.. adehh eksiden lg..

last sunday, mase tengah syok2 blogwalking tbe2 dapat kol lg.. pakcik masuk hospital plak.. operate tangan... ade darah beku kat tangan die.. nasib die agak baik.. kalau die lambat ckit memang kene potong la tangan die tu..

so pengajaran nye.. :
-berhati2 la di jalan raya....kalau kite tak langgar org, org yg langgar kite kan?
-kalau sakit cepat2 la g klinik/ hospital.. tapi kalau agak2 nak raye kat hospital tu pon boleh gak.. temankan misi2 yg santek2 tu keje.. :P

ingat.. malang tidak berbau... :)

7 comments:

Sky0ne said...

apa yang berdentum? mcm tergantung crite...huhu

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

dugaan..hehe

lemontree said...

dang2 dum bunyi mercun...huhuhu

aku_gayahspears said...

kalo malang tu berbau mesti kita cuba elak.. ye x :) hikhik :P

Mie-G said...

oleh itu, sediakan payung sblm hujan. masa-masa camni lah takaful memainkan peranan yang amat penting! :)

syaza kelyza said...

macam2 berlaku sekarang ni yek , haish

kakngah said...

hhmm.. lom termasuk kes kene mercun lg tuh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails