Wednesday, December 22, 2010

pomander ball

last week aku dan Mr. F pegi jalan2 kat jalan masjid india sebab nk carik brg2 ckit.. permohonan untuk pergi ke sana pada mulanya ditolak oleh mr F bile aku ckp nak pegi naik kete.. tak nak pegi naik tren(padahal tren tu sekangkang kera je dr umah aku)..die tak nak naik kete sebab die ckp sangat jem dan susah nak carik paking.. tapi akhirnya aku berjaya jugakkk memujuknye.. yeahhhh....


tujuan utama pegi situ sebab nak carik barang2 nak buat pomander ball.. tau x pomander ball tu ape? ala yg bulat2 mcm bola tu...ni gmbrnye... selalu org pkai utk wedding atau gntg2 kat umah..

credit picca to miss gugel..

orang ckp bola2 api ni boleh dibeli dr kedai sinyin kat dlm semua house.. so aku pon trus la kesane.. agak ramai orang la di situ.. bile carik2 tinggal bola sederhana je.. tp aku rembat la jugak beberape bijik.. tp agak kecewe dgn layanan SA kat sini sbb agak dingin pada tetamu.. tanya pon.. jawab sepatah 2 patah je.. rase mcm nk patah2 kan je tulang die tu.. huh.. lpas bayar2 trus blah sebab ati dah mule mendidih kat situ.. 

then trus pegi kedai syarikat reben sebab nk beli bungenye pulak... 1 pek RM15.90 tapi dpt RM15 je.. 1 pek ade 144 kuntum bunge.. consider cukup kot.. try wat dulu.. kalau xckup harus la memujuk Mr. F kesane lg.. 
kat kedai ni layanan ok.. die tlg kite ape yg kite xtau psl bunge tu.. beri pendapat n mcm2 lg.. bile time nk byr tu, cashier tu bising2 kat SA yg layan aku tu die ckp mane boleh bg Rm15.. huh.. **how dare u ckp mcm tu depan customer.. kang customer larik padan mukeee**.. tp SA tu ckp "akak ni dah selalu dtg sini.. boleh la bg".. hahaha SA tu tipu okk... ni 1st time aku g kedai tu... tp aku suke gak sebab dpt gak kurang 90sen.. 

then trus balik umah sebab xsabar2 nk wat... baru siap 4 bijik..tu pon dah sakit2 badan.. huhu.. xpe2wat ckit2.. pom2 ball ni aku nk bg kat my besties nnt on my day.. gmbr xleh nk upload sbb nnt xsuprise la nk bg kat my besties..lpas that day baru leh upload yek..

p/s: cik FM is counting the days... **wink3**
amal n imah.. dtg tau.. dah wat spesel tuk korang.. :)

8 comments:

john n amal said...

yeah!! saya mahu pomander ball itu :)) babe, en.koibito aku xg la. dia da blk sbh. huhu. xtau nk g ngn sape. nek tren sesorangla. owh lupa. g ngn imahla :)

cikFM said...

aah dtg la dgn imah..aku dah kol die aritu bgtau.. btw, dah kol cda?

نورازريناابوحيري said...

bleh wat sendirik ek... t upload tau. nak tgk

cikFM said...

nurazrina(maaf,kalau salah eje..fail la jawi.. huhu): ok nnt saye upload yerk DIY nye.. :)

Salbiah bt Karim said...

tunang ke kawen ni?

cikFM said...

kak sal : :)

misyamissyou said...

eh..de majlis ke..wedding ea?? ke tunang?? :D

cikFM said...

aah.. insyaAllah..tunang.. :).. now addicted nk wat pomander ball nih.. hehee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails