Wednesday, April 29, 2009

kemana menghilangnye akalmu??

pg ni aku kene naik train g keje sbb kete xdek..huhu..kalau ikutkan hati ni mls nk g keje tp ayah aku pesan kalau nk keje kene ade disiplin.so tabahkan je la hati yg kureng tabah ni g keje naik train..aku bkn ape, mls nk tuka2 train smpai serdang ni.. dah naik putra kat sblh umah, pas tu nk tgu komuter plak..dah ler komuter cket punye laju n cepat ..adehh la..

mase tgh tgu putra tu mcm bese r beratur..aku xkisah nk beratur sbb logik r sape dtg cepat naik r dlu kan, sape dtg lmbt tu beratur la kat blkg..tgu la turn ko smpai..tp yg aku hanginnye, penat2 aku n some gurlz ni beratur,bile train smpai ade la beberape minah ni dtg trus potong q.minah2 tu PATI..PATI xsedar dri..huh!!nk jer aku sound tp die dah slmt naik train tu n aku n some gurlz yg dah beratur dr td xdpt naik n kene tgu d next train.xke siut??

then aku berjaya naik next train..mcm bese r aku kene bediri.aku xkisah pon sbb aku tau chance aku nk dpt duduk time2 pg ni adlh 0.001% jer..aku xsuke behimpit2..time2 camni la lelaki behidung belang harimau nk amik kesempatan kan.mujur la aku bwk bekalan bekpes..mknan tu still pns lg r..kalo ade laki yg sengaje nk besandar2 without any reason, aku pon angkat la mknan pns tu n kene kan kat diorg..haha kejam kan aku..pdn muke diorg..tp tu tuk pertahanan dri sndri jer..

aku bediri kat sblh tmpt duduk tu.kesian plak aku tgk akak sorang ni.dah la pregnant, kne bediri plak.org yg duduk kat depan die tu adlh seorang PEREMPUAN. gile kejam kan pempuan tu..die xrase bersalah ke??pdhal kat tmpt duduk tu dah ade tulis "tempat duduk ini dikhaskan tuk ibu mengandung, org tue dan org krg upaye..nk kate xpndai membace..mustahil..korang bygkan la, die duduk btl2 mengadap perut akak tu.bute ke ape?huh!xkan xdek perasaan kesian lgsg tgk ibu mengandung tu kene bediri..adeh la dunie zaman skrg..sian akak tu..mlm td mase aku ym dgn opismate aku, die ckp kat aku.."kalau nk wat keje pon xleh sbr,camne nk pregnant?" dr ayat die tu die nk cube smpaikan yg pregnant susah n kne byk sabar..die lelaki pon leh tau yg pregnant tu ssh, ni kan plak pempuan.xkan la xwujud lgsg perasaan simpati die tgk die yg single tu duduk sdgkan ibu yg perut memboyot ni berdiri?? ish pelik2..arini asik jumpe org yg ade otak tp xdek akal jer..ade otak tp xleh nk pk..xpe.tgu la nnt die pregnant, Allah bls balik plak..Allah tu maha kaya..ingt!!(huhu aku lak emo lebih)

p/s: kalau naik train tu bg la tmpt ddk anda kat org yg lbh memerlukan..jgn la pntgkan dri sndri jer okey..

8 comments:

EmI said...

bila nak beli ketenya..haha..

Anonymous said...

ee..kalo aku kan..rase je nk tumbuk2 orang cam tu..padan muke dia..sebab aku pun penah kena gak ni.org potong queue..
hahha:D

fitria said...

Emi: aku xdek duit cam ko..ko xpelah dah sambar sebijik..tgu seru la ahaks..(cam tgu seru kawin plak)

Anonymous:huhu tu la psl..dtg negare org nk wat cam negare sndri plak.. slalu aku sound jer..arini xdek mud..nk becakap pon mls..

Anonymous said...

huu, baiknye kawan ku sorang ni.. apsal x bace kuat2 papan tanda ibu mengandung tu, biar suma org dengar, biar die malu sendri.. hik3..

fitria said...

Anonymous: haha bkn mslh baik..mslhnye xdek ke sikap prihatin kat org2 yg pregnant tu.. ingt ringan ke nk bwk perut tu??huhu

Anonymous said...

uikss?? "xdek kete"..?? pelik sungguh ayat tu.. huhu.. ermm.. kete tu jalan sendiri gamak nyer ekkk... huhuuhu

fitria said...

hahaha...bkn kete xdek..pembetulan..akak aku xdek..so kene naik train..

fitria said...
This comment has been removed by a blog administrator.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails