Friday, July 5, 2013

perkembangan danish 8bulan

assalamualaikum dan salam sejahtera...

ewah dan macam pembaca berita pulak rase... tbe2 mood nk update blog sebab xdek keje.. yeee saye takdek keje so tgh gian join contest... ahahahaa...

nak update perkembangan danish 8bulan...

1)dah start makan... aku bawakkan bubur.. macam2 bubur dah aku buat... bawakkan buah.. mmg bekal makanan die sgt banyak aku bawak.. tp masih tak cukup.. bubur org lain pun disebatnye.. die plak laju ke depan.. budak tu? tekebil2 pandang danish.. hai laa danish.. kuat benor makan.. abg mkn biskut pun nk.. mkn keropok pun nak... makan aiskrim pun nk... tapi NO ok...

2)alhamdulillah dah boleh duduk.. merangkak dan memanjat... astro dekoder atas rak tv abis dipicit2nya.. bulan ni nak kene gi carik rak tv baru.. nak gantung je senang.. mainan fav remote.. tak kisah la remote astro ke remote tv ke remote dvd player ke.. janji remote...

3)dah start mcm nk bejalan.... ape org panggil? bertiti? hhhaha ntah.. tp mama harap by raye nnt dah boleh jalan la.. baru syok pkai baju melayu kan hehehe....

4)dah paham ckit2.. bile die pgg brg2 yang tak boleh dipegang.. mama mintak n say "give mama".. die senyum2 pastu die akan bg kat mama.. good boy..

5)suke tengok mama nyanyi.. yee mama tau memang mama pndai nyanyi.. hahahaaha.... mama gian nk g karok sbnrnye so nyanyi la depan kamu danish... hahaha... bile mama nyanyi danish tepuk2 tangan.. ala sweet sgt anak mama...

6)suke tengok katun yang comel2 mcm upin ipin, hagimaru, shinchan.. ape tah lg katun yg comel2.. klu katun yang tak comel danish tak suke...

7)danish suke berenang... dah bawak g pool, dah belikan pelampung suke sgt die... berenang mcm expert kononnye.. kaki itik terkapai2 kat bawah.. hahaha.. nnt mama free kite g swimming lg ye sayang..

8)rajin senyum... senyum dan senyum... macam mama dia.. hahahhahaa....


rasenye tu je kot.. alamak kad yawas belum wat lagi.. tehegeh2 betul mama kamu ni danish... nk kene buat cepat ni..... tak lame lagi dah setahun.. eh kejapnye...... rindu moments danish baby dlu....

1 comment:

IMaH said...

tersenyum-senyum aku baca perkembangan danish. hehe..bnyk sgt improvement. mesti makin tembam dan kiut miut! hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails