Thursday, May 9, 2013

perkembangan danish 6 bulan

fuh fuh dah lame tak update blog.. busy sikit lately sbb kene duduk kat site ngadap muke client yg cantik.. eh..

alhamdulillah danish dah 6 bulan dan im graduate dalam diploma in breasfeeding.. alhamdulillah berjaye jugak capai tahap diploma.. trying my best utk dapatkan degree pulak.. harap2 ade la rezeki kan.. eh cakap pasal degree tak sabar pulak nak tunggu konvo.. ni betul2 punye konvo.. dapat sambut dengan suami dan anak tersayang...arhhh tak sabarnye...

10 perkembangan danish setakat 6bulan ni:

1)dah start makan.. aku bagi makan puri epel.. kentang.. carrot..pisang...brokoli ape lagi ye..lupee.. tapi alhamdulilah respond sangat buat aku teruja.. hahaha.. siap sendawe..

2)dah laju mengesut.. laju je nak parking bawah meja.. rumah dah bersih sebab die dah tolong bersihkan.. kekekeke...

3)tak suke pakai pampers baju dan seluar.. dalam erti kate lain suke bogel.. ewahh penat mama dan papa shopping baju untuk sayang tau.. terpakse kami bekerjasama kalau nak pakaikan pampers kat die. melalak macam kene pukul..

4)dah pandai isap kaki.. orang cakap danish dah mintak adik la tu.. tapi aku? abaikan sudeyy.. hahaha...

5)dah pandai merajuk. semalam papanye balik kerja lambat. bile papa balik die dah tidur.. esok pagi papa g keje die tak bangun lg. balik malam die merajuk.. tak nak pandang dan main dengan papa langsung.. sebab papa tak jumpe die lame.. dgn aku ok je plak... haishh sayang.. ikut perangai sape la kuat merajuk tu ye... mama cool.. sangat.... hahaha

6)kalau aku balik kerja respon die ok.. berpusing kepale tengok aku... sambil lompat2... tapi bile papa balik.. laju mengesut ke papa dan peluk kaki papa... mama? sentap nak...

7)sangat manje... kalau die peluk macam sayang sgt dengan kite.. shahdu mama.. dengan sume orang pun manje...bak kate papa.. danish kan abg long jgn la manje2 sangat..

8)tidur lasak. haritu aku terjage tengah2 malam tengok2 danish takde.. cuak weh cuak.. gugur jantung jap.. tengok sekeliling takde... sekali.... alahai sayang mama.... kenapa sayang g tidur bawah kerusi tu?

9)sukeeeeee sangat berjalan... kalau g jalan die diammm je tak nangis langsung... susu pun tak mintak.. behave sangat.. mama sukkaaaa...

10)kuat sangat melompat.. sangat2 kuat.. semua orang surrender nak pegang kalau die lompat... kadang-kadang sampai aku terpaksa dudukkan die sebab die taknak benti lompat. sampai dada tu dah berdegup kencang dah..

ok la sampai sini je dlu... arghh rindu nak balik jumpe danishh buchuk mama....



1 comment:

IMaH said...

Maria! Bestnya baca cerita tentang danish..hehe. dah mcm2 dah ragam dia. Bab lompat tu sama mcm ank buah aku yg sulung. kecik2 suka bebenor melompat. Bila dah besar ckt, kuat berjalan..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails