Thursday, June 21, 2012

my progress

wah lame gile tak update blog ni ye.maklum la busy menjalankan tugas seorang isteri(lah sangat)... haha.. anyway terima kasih la pada yang sudi membaca blog ni walaupun dah lame tak berupdate.

banyak cerita yang berlaku sepanjang 6bulan ni. and alhamdulillah im pregnant. harini dah 22weeks which is 5bulan lebih. insyaAllah tahun ni bakal bergelar mummy and daddy(eh gediknye).. alhamdulillah angan2 aku mase dulu2 nak kawin mase umur 2* dah tercapai dan impian nak ade anak pada usia ni pun hampir tercapai.

mungkin ade sesetengah orang akan pertikaikan(bukan mungkin lagi,memnag dah ade pun)

"eh baru kawin bape bulan dah pregnant,power gile ko"

"eh ko kawin baru 5bulan lebih, tak kan ko pregnant pun 5bulan lebih"

"ko ni cepat lekat mesti tiap2 malam ko *tettttt* kan"

yess, aku mengaku memang ade je mulut2 puaka yang cakap macam tu. dan ape yang aku boleh cakap ialah:

"alhamdulillah rezeki Allah nak bagi aku terima la"

sebab aku berbadan dua so aku menjage tatatertib mulut aku lagi.tapi kalau aku dah tak tahan sangat memang la aku menjawab...

ko ingat kalau main tiap2 malam pun, main siang malam pun tapi kalau Allah dah cakap belum sampai masenye lagi aku akan pregnant ke?

ko ni mesti tak belajar sains dulu kan mase sekolah? sia2 cikgu sains tu ajar ko pembentukan baby tu, mase bile ovum dihasilkan dan mase bile ovum tu bersedia untuk disenyawakan blablablablabla..

come on la.. jangan la nak tunjukkan ke'stupid'an diri anda tu sangat.. abis perlu ke aku bagitau satu dunia aku last period bile mase sebelum kawin tu? mase bile waktu subur aku sume tu? perlu ke perlu ke?

kang kalau aku cite sume kang blog ni jadi blog 18sx pulakk kang..

haaa cukup2 la kan.. now im happy with my hubby and fitria junior.. counting days to becomeeeee... mama... :)

tengok muke baby ni hari2 nanti fitria jr keluar muke camni.. hehee...

alolo comelnye



3 comments:

IMaH said...

Mulut2 org memang..suka pertikai. patutnya benda2 mcm ni mestilah kena tahu. org kira pregnant based pada tarikh last period bukan tempoh ko kawen tu. Anak tu kan rezeki. cepat ke lambat ke kalau Allah nak bagi syukur sgt2. semua pasangan yg berkahwin nak anak. Cuma ada rezeki dgn tidak je...congrat dear! pedulikan aje cakap org. teringin nak tengok ko time pregnant. mesti comel =)

Mama Durrany said...

mariam, eh maria..lantak la org nak ckp apa..org tu sibuk apa hal?ada ke ko pinjam perut dia untuk ngandung?gelabah lbh la org tu...

p/s:apa jadi dgn blog ko satu lg tu?dah tukar jd blog ibu2 ngandung ke?kekeke..

ryy.han said...

mulut org xleh tutup..

lps dh bersalin org tnya bila no 2...even dh ada 2 pun org tnya bila nk tmbh lg...jwb mana patut je

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails