Wednesday, May 11, 2011

meroyan kerana facebook

hye sume..

nak tanye korang obses tak dengan fb? facebook laa..
bape kali sehari korang akan login fb tu? bape kali sehari korang update status kat fb tu?
selalunye status ape yang korang akan update?

bg aku, aku xdek la obses sangat nak bukak fb ni 24/7 mcm sesetengah orang..
kadang2 je aku bukak.. tu pun kalau dah bosan sangat... atau ade info penting aku nak carik mcm butik pengantin etc tu sume..kalau on pun aku juz tengok status mbr2, gmbr2 liuk lentuk lenting mbr2 kat fb.. huhu..

korang nak cakap aku ketinggalan zaman pun cakap laa.. nak cakap aku ni xfollow teknologi pun cakap laa.. aku tak kisah... aku nak tanye..penting sangat ke fb ni bagi korang? agak2 kalau takdek fb tu boleh mati ke? yee aku akui.. kat fb la kite boleh jejak mbr2 lame.. tu dr positif side..

tapi aku tak bape selesa bila ade sesetengah pihak... skit2 nak tag kat fb.. kalau takat nak gurau2 xpe..kadang2 mnde tu penting/urgent tp nk jugak tag kat fb.. pastu bile orang tak respons kat tag tu mule la nk meroyan tak tentu pasal.. abis ko ingat aku ni dok mengadap fb 24/7 mcm ko ke?? come on la.. dah tau mende tu urgent please la gune PHONE.. senang dan cepat.. kalau kol dah sure2 aku angkat.. kalau dah kedekut sgt nak kol, msg je.. at least aku tau.. kalau kedekut nk msg jugak, pakai la service msg free tu.. belambak kat intenet.. ni tak.. sikit2 nak tag kat fb..

pastu ade jugak yang dok 1 umah pun gelabah badut nak tag2 kat fb tanye.. "ape kabar.. sihat ke.. rindu kat syg".. eh come on la.. ko dok 1 umah kot.. tak boleh ke tunggu sampai umah.. jumpe kat umah.. kalau dah tau si laki keje malam.. si bini keje siang, n tak sempat nak berjumpa.. kol je la bini ko tu.. kol je la laki ko tu.. susah sgt ke?? ape jadah nak tag2 kat fb.. nk tunjuk kat orang ke ko tu suami yang caring 24/7 take care psl bini ko tu? geli geleman muntah ijau aku tau status ko tu dok kua kat wall aku ni.. huh...

yee pasti akan ade yang cakap.. suke ati aku laa.. fb aku.. ok ni jawapan aku.. memang la fb ko tapi status kua kat wall aku.. semak tau x..semak..aku takdek la sampai nk remove frens..dan juga.. ape motif status tu?? kalau untuk memotivasikan orang aku boleh terime.. tapi kalau takat nak menunjuk2 please laa.. ade unsur riak di situ.. tak baik ye kawan2... :)

juz my 2cents....till then.. love peace no war... :)

8 comments:

Sky0ne said...

alaa apesal 2 cents je...bagi la 10cents plak...hihi

Eiymah@Fatin Farehah said...

maria,akupun sama2.Pelik bila GF ngn BF sibuk nak luah ayat2 cinta,tanya khabar dekat facebook..bg aku, personalnyer hal xpyah la nak tayang dekat semua org..lagi satu, akupun tak suka benda2 urgent tag pakai facebook..gila ke apa?tak professional lansung...Gunakanlah FB dgnn niat dan cara yang betul.Ops!contoh macam ko, bila bertunang call aku! I like it! daripada duk sibuk tag dekat FB..hehehehe

tuan tanah said...

skyone: ingt nk bg 50cents.. tp kang orang pgl aku minah 50sen plak .. huahuahua..

imah: haa tu la kan.. sume nk tulis kat fb.. padahal gf/bf sndri je pun.. kedekut sgt ke nk beli topap? muahahha. kalau dah kedekut sgt, msg je la guna fb chat/msg dlm fb tu kan.. xdek la org len nmpk.. ni sume ko nk tulis dlm wall apehal kan?haa tu la..sume nk tag.. bukannye org on 24jam pun kan..

john n amal said...

setuju!!!! naseb baek log fb gne laptop sendri. kalau x, da lama aku muntah hijau atas laptop tengok komen2+status2 yang "HELLOOOO???!!! aku xnak taula ko sayang-mayang rindu segala kat bf/suami/sape2 je!" hahaha :P seb baek fb aku ngn john sme account. hahaha :D

tuan tanah said...

haha tu la kan.. laptop aku ni dah penuh dah muntah ijau.. penat nk cuci ari2.. wakakaka.. ko 1 account fb dgn john pastu xtau sape yg komen.. ko ke john.. pastu mule la org kompius.. hahahha..

eikasyaza said...

adey...cikFM, busy lor...sbb tu xberhapdet... huhu... bersawang dh kan...tp berbaloi...dpt jmp ngn permaisuri agong... so so beautiful... hikhik

p/s : i xmeroyan dgn fb yep... ahaha...

eikasyaza said...

cikFM, meh email nk explain...xde jual2 brg pon...

eikasyaza said...

nah amek email kite eikasyaza@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails