Tuesday, April 19, 2011

pengakuan seorang playboy

perbualan antara seorang lelaki dan seorang perempuan:

perempuan : ramai org ckp awk ni playboy..betul ke?


lelaki: tu dulu.. sekarang sy dah berubah.. sy tak buat dah macam tu..


perempuan : kenapa?


lelaki : saya dah insaf.. sebab saya pikir.. ni semua hukum karma.. kalau arini saya lukakan ati seorang wanita.. esok luse mesti akan ade wanita lukakan ati sy.. kalau sy bahagia, saya dah selamat berkahwin n balasan sbb sy telah menghancurkan ati seseorang blom saya terima... balasan tu pasti akan kene kat org yg rapat dgn saye.. maybe akan ade lelaki lain yg akan menghancurkan hati akak saye, adik perempuan saye.. atau pun anak2 saye nanti..

credit to google


dan perempuan dalam watak di atas adalah aku sendiri.. terima kasih kepada lelaki tersebut.. sampai sekarang aku masih ingat kata2 dia ni..

ingat la.. once kau dah sakitkan ati seseorang.. once kau dah bgi harapan kat seseorang, once die dah bg kepercayaan utk bertakhta dlm hatinya.. jangan sesekali kau pergi di saat dia masih mengharapkan kau.. jangan sesekali kau pergi bersama perempuan lain dan membiarkan dia terkapai2 keseorangan.. andainya kau ditakdirkan berkahwin dengan perempuan lain.. ingat la.. yang kau pernah menyakiti ati perempuan lain..

satu hari nanti kau akan dapat balasannya.. kalau bukan untuk kau sebab kau telah berkahwin dgn perempuan lain..ingat la.. kau masih ada kakak dan adik perempuan.. atau mungkin balasan ni akan terkena kat anak perempuan kau.. sape tau kan? sanggupkah kita melihat anak2 kita merana kerana perbuatan silam kita?

pikir2 kan.. HUKUM KARMA

5 comments:

Enchaoz said...

might as well if it is put as qadha dan qadar... yg boleh diubah dan yg dah ditetapkan.. :)

cikFM said...

yup.. qadha n qadar. buat baik dibalas baik. :)

aeriusma said...

like!...like!..

aeriusma said...

like!...like!..

cikFM said...

beb.. nnt aku wat button like erk.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails