Tuesday, March 15, 2011

myvi 1.5

aku memang peminat gile dengan kereta myvi.. sebab nak beli swift atau latio tapi tak mampu.. :P

biarlah orang cakap kete tu bontot   bumper lebar pon..

biarlah orang cakap ape barang pakai kete buatan malaysia ke.. <-- ayat ni ayat orang belagak yang makan dan lap mulut dengan kertas duit saje ye..  

biarlah orang cakap bonet kete tu kecik..

bialah orang cakap "eleh ko bajet ko cun ke kalau pkai myvi tu"

biarlah ape orang nak cakap sebab aku beli kete gune duit sendiri ye..

aku tak mintak duit korang pon.. yang banyak cakap tu ade ke korang bayokan deposit kete aku?? nan adooo pon kan.. aku sorang2 jugak terhegeh2 g sane g sini uruskan sumenye kan...

semalam masa bw kat blog hazrilhafiz , terjumpa pasal myvi extreme.. myvi ni 1.5 ye.. aku rase gile laju kot kalau henjut ni... yang ade 1.3 skang ni pon dah rase macam bawak ferari.. cecece.. perasann... (bajet macam penah naik ferari la kan.. hehehhe) 




credit pic to owner blog.. hazrilhafiz


kalau yang myvi 1.3 sekarang ni pon asik dok kat lane kanan je.. aku rase kalau myvi 1.5 ni nanti tak tau la kat mane die nak duduk.. kompem tak nampak punye.. berdesup je lalu kat sebelah.. hehehe... tapi harganya maybe agak mahal sikit la.. kalau myvi SE 1.3 pon lebih kurang RM50k++ kan? so kalau myvi 1.5 ni lebih kurang RM80k++ kot..

humakaih... dah lebih kurang harga honda city.. toyota vios... mazda 2.. ehem2.. baik beli kete honda atau toyota kalau dah harga cam tu<-- bak kate peminat kete obersi... kekekke... kalau bagi yang ade duit lebih2 dan tak tau nak buat ape tu, boleh la beli kete nih... wat kete g pasar je la.. hehehe... cepat sikit sampai pasar... :P

cau cin cau.. **nak berangan kawen naik ferari **... :P

5 comments:

Miss Tatie said...

nyampahnye ngan orang yang berlagak... hishhh.. diorang tu pon buatan malaysia gak!

fitria said...

haa tau xpe.. bajet made in UK kot.. tah2 made in indon.. hehe..

EiyMah@FaTiN said...

Maria..akupun berangan nak beli myvi jugak..suke2..tapi duit xad lg la..hehehehe

john n amal said...

eyh?? bila ko beli keta?? boleyhla i pinjam bial da dapat lesen nanti. hahaha. btw, hari tu aku test jpj, fail kot!! sengal betul! baru berangan nak bawak keta g klas. huhuhu~

cikFM said...

eimah: kan.. comel je sbb bumper lebar cam kite.. muahahhaaa...

amal: dapat kete 2, dua ari b4 aku tunang tu.. kira sambut tahun baru dgn status baru dan kete baru la.. :) boleh2.. no hal... chayok beb chayok..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails