Monday, July 25, 2011

beruang panda ku

hello everybody..

semalam tengok tv dengan mak n bapak aku.. cite pasal incredible hulk. mase tu incredible hulk tu tengah berlawan dengan beruang dalam air.. pastu tetibe aku pun tanye kat bapak aku.. eh tak kan la die nak makan hulk tu pulak.. beruang mane makan orang kan? pastu bapak aku jawab.. "eh beruang makan orang laaa"..

pastu aku diam.. aku tanye lagi.. abis beruang panda tu makan ape? tak makan orang jugak kan? makan pucuk buluh je kan.. this time bapak aku diam.. tak tau la diam tanda setuju atau diam tanda malas nk layan anaknya yang sia2 pegi sekolah tapi tak tau panda makan apa.. hihihi..

so aku pun tak puas ati.. dengan takdek keje aku pun search la kat intenet.. (bak kate akak aku.. bab2 merepek camni semangat la aku nk search)..hahaha... pastu jumpe kat wikipedia..

Meskipun secara taksonomis ia adalah karnivora, makanannya seperti herbivora, sebagian besar tumbuh-tumbuhan, hampir hanya bambu saja. Secara teknis, seperti banyak hewan, panda adalah omnivora (Bisa disebut Karnivora, Omnivora, Herbivora), karena diketahui mereka juga makan telur, dan juga serangga selain bambu. source: http://id.wikipedia.org/wiki/Panda

haa baru puas ati dapat jawapan.. boleh la nak argue dengan bapak aku lepas ni.. kekekeke...  panda ni sangat comel kan.. rase nk bele sekor kat umah pun ade.. hahaa.. malam2 leh buat peluk.. alololo comelnye..


tengok.. baik kan.. tolong menolong..

alaa comelnye.. siap main mende tu lgi.. 

hehe comel kan...boleh bawak main kat playground petang2... hehehhee..


p/s: credit pic to google.. 








1 comment:

Eyra. said...

Eeeeeiiii comel gila panda!! ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails