Tuesday, February 23, 2010

berubah kerana cinta

berubah kerana cinta?
patut ke seseorang tu berubah atas permintaan pasangannya?
atau pasangannye perlu menerima die seadanya?

time mase baru nk mengayat ayat manis je..baekk punye..
credit to incik gugelll

"i sanggup terime ape je kekurangan u..i xkisah..i terime diri u seadanya "..

pas tu bile dah declare kapel ..mula laa...
credit to incik gugelll

"eh u boley x wat camni...wat cam tu...cube u ubah dri tu ckit..blablablaa..."

wth.. dlu2 ckp xkesah la..terime seadanya la..skang ape cer?

haihh xpaham la aku kes2 camni..

tp klu berubah semate2 sbb terpakse nk jage ati pasangan..mule la niat tu mcm xbape nk iklas je..blkg ari ungkit sane ungkit cni.. pas tu pendam perasaan..mkn ati..jiwa kacau...

ape pendapat korang?

10 comments:

perempuan ITU said...

banyak kes,ape2 pun jgn ikut kehendak pasangan k

نورازريناابوحيري said...

well, itu isu subjective. tgk plak perangai apa yng dia suh ubah tu. kalo kite ni jenis kuat tdo. smpaikan kalo xde apa2 xtvt lain nak wat, kite tdo. n benda tu sikit sebanyak menjejaskan kesihatan kite sendiri. kite patut la ubah rite.
tapi kalo dia xsuke perangai kite yng asyik dulukan family ke ctohnye, so, kenapa nak ubah?
berubah kepada kebaikan. utk kebaikan diri sendiri jugak. =))

aNoZ said...

x kisah kalo nak berubah. yg penting, berubah kepada lebih baik. lps tu maintain baik smpai bile2. hehe

fitria said...

perempuan itu: tu la dah mcm2 kes kan jd..

نورازريناابوحيري : 2 r..so kene pk btl2 la klu nk berubah kan

anoz : so kire ok la klu die dok membebel2 suh kite berubah erk.. as long as berubah ke arah kebaikan..

Cik Ecah said...

arghh its undeniable! laki memang gitu.. memang terbalik terus drp perempuan, first2 tengok siap2 laki ni boleh buat pakwe ke x, pastu da couple, terima terus seadanya (ke aku sorang je macam ni?) tapi laki? ubah tu lah, ni lah, pastu dah la pas couple x romantic, hampeh je :(

fitria said...

cikEcah : tu r mcm kite pempuan ni selalu cam tu kan..xdek kesah sgt nk suh die ubah tu ubah ni..terime je seadanya.. tp diorg tu..huh bnci la laki cam nih...

RoseCLere said...

betul2..kita nie xkisah sgt..org yg selalu nak kita berubah tu org yg nakkan kesempurnaan..nobody is perfectla..kita boleh terima dia seadanya n dia pun knela terima kita seadanya..nak kita berubah bkn dengan cara memaksa k..suruh buat tu suruh buat nie..manusia ade tahap dia jgk..bkn mcm robot..dah dia xleh nak berubah..so terimalaa...klu xleh terima..angkat kaki jerk..carila yg perfect dmatamu..hahahhaha...

fitria said...

roseclere : aah tu la psl kn. dah kalau xleh nk berubah nk pakse2 gak apekes.. blah je la kan angkat kaki..caboottt

Jard The Great said...

takda jodoh ar.. kalo dok ungkit2 da

fitria said...

jard : oh cam tu erk..hmm so kalau dah asik dok ungkit2 je baik angkat kaki je kan..dah trg2 xdak jodoh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails